Studio Bartholomé 

De liefde voor leder ontdekte Liesbet Bartholome in haar avondopleiding modeontwerp. Na een aantal specialisatielessen en veel zelfstudie vond ze het tijd om haar ontwerpen aan de man/vrouw te brengen en zo is Studio Bartholom te Hasselt ontstaan. Liesbet werkt duurzame en ecologisch verantwoord,  voornamelijk met vissenleder (zalm en zeebaars) gecombineerd met runds- of kalfsleder. De vissenhuiden zijn een afvalproduct van de visindustrie. Ze worden gerecycleerd en hebben zeker dezelfde kwaliteiten als gewoon leder. De sterkte van het vissenleder zorgt mede voor een duurzaam product.

Het overige leder wordt met de nodige zorg uitgezocht in verschillende leder overstocks in de Benelux. Elk product wordt door Liesbet zelf met de hand gemaakt en met de grootste zorg afgewerkt. Het naaien gebeurt tevens met de hand, met gewaxte linnen draad, op ambachtelijke Franse wijze. Alle stuks worden met ledersuède gevoerd zodat de fijne, luxueuze feeling over het gehele product wordt doorgetrokken.

De binnen- en achterzijde zijn namelijk minstens even belangrijk als de voorzijde. Met veel liefde gemaakt.  Hopelijk zal u het met veel liefde dragen!